4.0 NL

In oktober word ik 40. Behalve deze mijlpaal die het startsein geeft van mijn vijfde decennium op deze aardbol, markeert het ook een ander jubileum:

Ik heb tien jaar reuma.

Dit is nu niet bepaald een verjaardag die ik wil vieren, maar aangezien deze periode een kwart van mijn leven beslaat, sta ik er toch bij stil. Mijn leven heeft sinds 2003 regelmatig de karakteristieke eigenschappen van een achtbaan gehad. Er waren periodes dat ik tergend langzaam omhoog klom en vooruitgang boekte, zowel lichamelijk als geestelijk, en soms werd dat afgewisseld met periodes waarin ik de afgrond instortte en over de kop ging. Mijn ontslag en volledige arbeidsongeschiktheid waren zo een dieptepunt. Daar tegenover stond natuurlijk de geboorte van mijn geweldige zoon!

Thanks to my dear friends from Cologne for this Lego themed present.

Thanks to my dear friends from Cologne for this Lego themed present.

Het voelt soms alsof ik een ander persoon ben geworden. Ik ben in zekere zin gegroeid, en heb de reuma een bepaalde plek in mijn leven kunnen geven, al kan ik deze rotziekte soms nog wel vervloeken. Ik ben serieuzer dan tien jaar geleden, maar ik zit ook veel beter in mijn vel. Ik ben veel meer tevreden met de wijze waarop ik mijn leven leid. Lichamelijk is het zichtbaarder dat ik tien jaar ouder ben en de reuma heeft dat proces versterkt. Mijn reactievermogen is een stuk minder en ik hoor steeds vaker dat ik ‘mooi grijs’ aan het worden ben. Tel daar stijve gewrichten en een beperkte energie huishouding bij op, dan trek ik de conclusie dat ik mijn ‘jonge jaren’ definitief achter me heb gelaten. Dit is niet erg. Integendeel, een software applicatie wordt ook alleen maar beter naarmate er meer aan gesleuteld wordt en dus langer meegaat. De ‘bugs’ worden verwijderd en nieuwe opties worden toegevoegd. Ik zie mezelf dus meer als een verbeterde versie:

Ik ben niet 40.

Ik ben Ferhaan 4.0

©Ferhaan Kajee, October 2013

Advertisements
Published in: on October 2, 2013 at 2:43 pm  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://dadwithra.com/2013/10/02/4-0-nl/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: